söndag 16 oktober 2011

Tornur

Veckans hus denna gång vill ha tornur. På våra resor har vi förstås sett en del tornur och klocktorn, och några av dem har hamnat på bild. Den här gången blir det tre bidrag från tre världsdelar. Mitt första bidrag blir tornuret på Sultan Abdul Samad Building i Kuala Lumpur. Den vackra byggnaden är från 1890-talet och ligger vid Merdeka Square.



Nästa tornur fann vi på Basilica de Nuestra Senora de los Angeles i Cartago, Costa Rica. Kanske är det inte riktigt ett torn, men det sitter i alla fall högt upp!




Och sist men inte minst ett europeiskt bidrag. Det här uret sitter på Castello Sforzesco i Milano, stadens rejäla försvarsborg som byggdes mellan 1360 och 1370. 





4 kommentarer:

  1. Så spännande att få se tornur från så vitt skilda delar i världen. Kuala Lumpur tornuret och hela byggnaden är ju som tagen ur Tusen och en natt. Costa Rica kyrkan misstänker jag är pastellfärgad, stämmer det ? Försvarsborgen i Milano, så typisk i sin utformning. Själva uret ser lite konstigt ut, såg du om där fanns rörliga figurer, eller vad finns i öppningen vid 9:an på urtavlan ?

    SvaraRadera
  2. Kul att se torn och ur från olika håll! Ha dé!

    SvaraRadera
  3. Tänk, olika världsdelar och alla i så fantastiskt vacker arkitektur! Kontrasterna på första fotot är fascinerande att se på!

    SvaraRadera
  4. Ståtliga byggnader med fantastiska detaljer och jättefina tornur.

    SvaraRadera